Buenos Aires, 4 november 2009

Gisteravond zijn we om 9:00 uur geland in Buenos Aires, na een hele lange vlucht van 12 uur. Omdat we overdag vlogen, hebben we eigenlijk niet geslapen en duurde de vlucht voor je gevoel heel lang. Iberia heeft geen luxe flat screens met entertainment, maar de service van de stewardessen was wel heel goed. We verblijven in het mooie Bristol Hotel in het oude centrum, met uitzicht op de obelisk.

Bike tour
Als echte Nederlanders hebben we vandaag een bike tour door de stad gedaan. Het verkeer is hier een chaos (13 miljoen inwoners…), maar op de fiets door de stad flaneren is precies het juiste tempo om de stad optimaal te beleven. Buenos Aires is echt het Parijs van Zuid-Amerika, brede boulevards, immense gebouwen in Franse 19e eeuwse stijl. Maar natuurlijk wel met een derde wereld sausje eroverheen, veel oude auto’s, vervallen gebouwen en zwervers. We hebben ons nooit echt onveilig gevoeld, al moet je in de kleurrijke volkswijk La Boca wel op je dure camera passen. De stad groeit nog sterk, met vele moderne wolkenkrabbers in de steigers. De wereldwijde kredietcrisis laat ArgentiniĆ« ook niet onbewogen, maar zoals onze gids zei “ArgentiniĆ« is eigenlijk altijd in crisis.” Als natuurliefhebbers stond ons een prettige verrassing te wachten. Halverwege de biketour fietsten we opeens een natuurgebied binnen, Reserva Ecologica. Er is hier een heel rijk vogelleven, met bijeneters, papegaaien en zilverreigers.

Buenos Aires is rijk aan imposante pleinen, zoals het Plaza de Mayo met het Casa Rosado, het presidentieel paleis. Er wordt hier dagelijks gedemonstreerd, een nationale hobby. Ook vandaag hebben we twee demonstraties gezien, compleet met vuurwerk, flyers en vlaggen.

In Porto Madero, een mondaine havenstad in het midden van Buenos Aires, staat een oranje monument voor La Reina de Hollanda. Een Argentijns eerbetoon aan Maxima gefinancierd door het Nederlandse bedrijfsleven in Argentiniƫ.

’s Middags hebben we gewinkeld in de Florida straat, het warenhuis Falabella doet absoluut niet onder voor de Bijenkorf. La Martina is natuurlijk het merk bij uitstek in dit polo land. Je kunt dus ook luxe shoppen in Zuid-Amerika.

De tangoshow is een echte aanrader, in El Querandi hebben we eerst heel lekker gegeten (Argentijnse biefstuk natuurlijk) en daarna kregen we een goede show waarin de historische ontwikkeling van tango te zien was. De moderne tango met muziek van Piazolla (o.a. Maxima’s Adios Nonino) sprak mij vooral aan, de bandoneon klonk hierbij prachtig. Deze shows zijn vaak veel te toeristisch en kitscherig, maar dit was genieten.

Op het Plaza San Martin in Buenos Aires

Op het Plaza San Martin in Buenos Aires

De kleurrijke volkswijk La Boca

De kleurrijke volkswijk La Boca


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.