El Calafate, Argentinië, 21 november 2009

Lekker uitgeslapen tot 9 uur en na een goed ontbijt (ik ben inmiddels helemaal gek van Dulce de Leche, de nationale caramelpasta) naar nationaal park Los Glaciares gereden. Het einddoel is de Perito Moreno gletsjer, een enorm ding dat heel snel (nou ja, voor een gletsjer dan) stroomt waardoor er continu grote stukken ijs met donderend geweld in het meer storten. ’s Ochtends was het regenachtig en mistig, ’s middags klaarde het op en was de gletsjer in al zijn glorie te bewonderen. We hebben in Antarctica misschien mooiere gletsjers gezien, maar deze is wel enorm. En de stukken ijs die eraf vallen zijn elke keer weer een spektakel om te zien. Bijna verslaafd (nog even wachten, dan valt er weer een stuk…) zijn we om 16:00 uur naar El Calafate terug gereden.

Na wat gewinkeld te hebben (Lacoste polo’s voor 40 euro!), zijn we weer in het goede Italiaanse restaurant beland, dit keer Ravioli en spaghetti. ’s Avonds de tassen ingepakt en rustig aan gedaan, de laatste echte dag van de vakantie is helaas ten einde.

Perito Moreno Gletsjer, 60 meter hoog

Perito Moreno Gletsjer, 60 meter hoog


Comments

 1. Quote
  janet said 25/11/2009, 03:19:

  Hallo Willie en Johannes.

  Welkom thuis; Wat een geweldige reis zo te lezen. Echt super…
  En wat ontzettend mooie foto’s, begin volgend jaar kom ik ze allemaal even bekijken.

  gr Janet

Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.