Torres del Paine, Chili, 18 november 2009

Paardrijden zit in de vezels van de lokale bevolking van Chili en Argentinie. In Torres del Paine kan je dan ook ontzettend goed paardrijden, er zijn veel mooie ruiterpaden. Onder begeleiding van een heuse gaucho zijn we vanochtend dan ook vertrokken voor een paardrijtocht naar Laguna Linda vanuit de Posada Rio Serrano. Naast de gaucho ging er een Franse toerist mee en een Engels sprekende gids. Ze bleek in Belgiƫ te zijn geboren en sprak ook Nederlands, Frans, Duits en Spaans. We konden dus in vijf talen met elkaar spreken, Engels bleek het handigst. De tocht ging over steile paden naar een prachtige bergtop met uitzicht op Los Cuernos en de azuurblauwe Rio Paine. Willie had het mooiste paard, een pittig beest die het liefst in galop van de steile berg af denderde.

’s Middags zijn we naar Lago Grey gereden om een vaartocht naar de Gletsjer Grey te gaan maken. Bij Hosteria Lago Grey hebben we om 13:30 uur kaartjes gekocht, al was dit geen gemakkelijke opgave. We zijn twee dagen bezig geweest om dit telefonisch of via de receptie te regelen, maar niks lukte. Dus zijn we er maar gewoon heen gereden. Dat werkte wel, we moesten ons om 14:o0 uur bij de balie melden, dit werd veranderd in 14:30 uur. Toen kregen we te horen dat we zelf naar de haven mochten rijden, hier hebben we tot 16:00 uur op de boot gewacht… Kortom, de Chileense bureacratie slaat weer toe. Wij Nederlanders zijn veel te efficiĆ«nt ingesteld, we hebben dus maar gewoon van het prachtige uitzicht genoten vanaf de pier. De boot bracht ons heel dicht op de intens blauwe gletsjer, een mooi gezicht. Een paartje condors nestelden heel dichtbij. Bij terugkomst in de auto moest ik nog even naar het hotel terug, Willie wachtte in de auto. Vandaar uit zag ze een prachtige rode vos die ongestoord rond het hotel wandelde, een zeldzame verschijning.

’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in ons hotel Cabanas del Paine. Het hotel zit helaas wel vol met busladingen hongerige Duitse en Engelse toeristen, dus het is zaak om vroeg aan te schuiven.

Uitzicht op Rio Paine vanaf mijn paard Cumbre

Uitzicht op Rio Paine vanaf mijn paard Cumbre

Gletsjer Grey, diepblauw

Gletsjer Grey, diepblauw


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.