Ushuaia, 5 november

Na een heerlijk ontbijt (Argentijnen houden van croissants met kaas, vers fruit en zoetigheden: precies goed) zijn we vertrokken naar het moderne vliegveld Jorge Newbery. Om 12:40 vlogen we naar de zuidelijkste stad van de wereld: Ushuaia. Fin del mundo, oftewel het einde van de wereld ligt 3000 km zuidelijker als Buenos Aires. Bij het landen hadden we een prachtig uitzicht over de Cordillera Darwin, de uitlopers van de Andes rond Ushuaia. In Ushuaia is het nu maar 5 graden, vannacht heeft het hier heftig gesneeuwd in de bergen. Een mooi gezicht, maar wel een groot contrast met de mediterrane temperaturen van Buenos Aires (26 graden).

Ushuaia heeft een prachtige ligging tussen de bergen en het Beagle kanaal en Willie en ik voelen ons er direct thuis na het hele drukke stadsleven in de hoofdstad. Er hangt een pioniersachtige sfeer zoals in afgelegen stadjes in IJsland en Nieuw-Zeeland, met toeristen die van de rauwe natuur houden. De hoofdstraat, San Martin (vernoemd naar de Bevrijder), ziet eruit als een mondain bergstadje zoals Banff in Canada. We hebben hier heerlijk Argentijnse steak en pasta gegeten met een kruidige Argentijnse Malbec wijn.

Ons hotel is klein, maar heeft alle gemakken (gratis wifi, mooie kamers en een super gastvrouw) en een geweldig uitzicht over het Beagle kanaal. We kunnen vanuit Macondo House de ijsbrekerschepen die naar Antarctica gaan vertrekken, zien liggen.

Vanmiddag ben ik in het vliegtuig begonnen in Bruce Chatwin’s In Patagonie, het klassieke reisverhaal (NNO bedankt, prachtig boek!). Chatwin heeft mijn verlangen om Patagonie te verkennen nog verder aangewakkerd. Morgen gaat dat dan echt gebeuren, we gaan naar nationaal park Tiera del Fuego (Vuurland).


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.