Ushuaia, 7 november

Het weer is vandaag beter als gisteren, de bergen zijn goed te zien. Een mooie dag dus om naar de Martial Glacier te gaan en van het uitzicht te genieten. Helaas werkt de skilift niet, we hebben daarom meer dan een uur de berg op gewandeld in de sneeuw. Boven aangekomen werden we beloond met een prachtig uitzicht over het Beagle Channel, Ushuaia en de Cordillera Darwin (de uitlopers van de Andes). De Martial Glacier zelf was niet echt spannend, maar de besneeuwde bergen zien er prachtig uit in de zon.

Antarctica
Vanmiddag om 16:00 uur gaan we inschepen op onze ijsbreker die naar Antarctica vertrekt vanavond. De M/S Ushuaia is een voormalig Amerikaans onderzoeksschip met plaats voor 70 toeristen en 50 (Russische) bemanningsleden. We kijken enorm uit naar onze reis naar het zevende continent. Het weer is goed, hopelijk is de Drake Passage aardig voor ons. Dit is namelijk het meest onrustige stukje zee op aarde. Na 2,5 dag varen komen we aan op het Antarctisch Schiereiland en de vele eilanden die ervoor liggen. We zullen dan twee keer per dag landingen maken met zodiac boten, om bijvoorbeeld een pinguin kolonie, onderzoeksstation of gletsjer te bezoeken. ’s Nachts slapen we dan weer op onze boot. Op 16 november komen we weer aan in Ushuaia. Misschien kunnen we vanaf de boot via satelliet een berichtje op dit reisblog plaatsen, maar dat is afwachten. Op naar de Zuidpool!

IMG_6818

Sneeuw smelt op het mos

Beagle Channel

Ushuaia en Beagle Channel vanaf Martial Glacier

IMG_6840

Willie zit in het zonnetje tegen het skilift huisje


Leave a Comment

(required)

(required)

Formatting Your Comment

The following XHTML tags are available for use:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

URLs are automatically converted to hyperlinks.