Selected for talent project verhalen in het landschap

I’m honored to be selected for the talent development project for visual artists ‘Verhalen in het Landschap’. On the basis of my triptych North Sea, Ameland from the series strepen, that was exhitbited in a group exhibition in Oldeberkoop, a jury consisting of five Frisian visual artists selected me to be one of fifteen talents. These talents will get masterclasses from the five Frisian visual artists to further develop their work. The resulting artworks will be exhibited at two exhibitions in 2019.

[NL] Ik ben heel vereerd dat ik als een van de vijftien ben geselecteerd voor het project voor talentontwikkeling in beeldende kunst Verhalen in het Landschap. Met het drieluik "Noordzee, Ameland" uit de serie Strepen deed ik mee aan de grote groepstentoonstelling Verhalen in het landschap in Oldeberkoop. Tijdens de finissage van deze tentoonstelling op 28 oktober maakte de jury bestaande uit vijf Friese kunstenaars bekend wie van de 140 deelnemers zijn geselecteerd om mee te mogen doen aan de masterclasses en aan de Kunstroute Open Stal 2019 in Oldeberkoop. Mijn juryrapport: ‘De juryleden vonden dit bijzonder werk, hele bijzondere ‘landschappen’. Op het eerste oog ondefinieerbaar welk medium het is; is het geschilderd of is het een foto? En als het een foto is, wat is het dan? Dat werkt fascinerend. Sereen, ruimtelijk, esthetisch, strak en toch dromerig.’

De vijftien geselecteerde talenten krijgen begeleiding op maat bij de verdere ontwikkeling van het eigen werk. De twee deelnemers die zich gedurende de masterclasses het sterkst hebben ontwikkeld krijgen een solo-expositie in de Kunstroute Open Stal 2019. De dertien overige deelnemers mogen deelnemen aan een groepsexpositie als onderdeel van die Kunstroute. De masterclasses worden gegeven door Christiaan Kuitwaard (schilder/tekenaar), Tryntsje Nauta (fotograaf), Tjibbe Hooghiemstra (mixed media), Anne Feddema (schilder/dichter) en Gerrit Terpstra (ruimtelijk/mixed media).

Ik ben blij met het juryrapport en de mooie commentaren van iedereen op mijn werk. En nu aan de slag om mijn werk nog verder te ontwikkelen in de masterclasses!

Triptych Northsea, Ameland, from the series Strepen | Photo: Sijtze Veldema

Triptych Northsea, Ameland, from the series Strepen | Photo: Sijtze Veldema

The selected talents for the talent development project. Photo: Sijtze Veldema

The selected talents for the talent development project. Photo: Sijtze Veldema